Orang Yang Saya Sayang Sangat!

Meh Singgah Blog Saya!!Komen banyak-banyak tau..terima kasih..Datang lagi yer..^_^

Friday, 9 December 2011

1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html





Assalamualaikum,,
Masa tengah ber 'blogwalking' tadi saya der ternampak satu blog comel ni di mana der wat giveaway..Hee teringin nak masukla..Mana nak tahu kot-kot der rezeki kan..
Rajin betul blogger ni buat giveaway ni kan..



Syarat yang dikenakan amatlah simple seperti lagu Mr Simple Suju tau,,huhuu
Kena tag 3 orang...So saya nak tag....


*Safwani
*Cik Purple
*Solehah

Hadiah yang ditawarkan boleh meleh air liur ni,,huhuu kalo korang tak tahu la ya?
Nak tengok? Kat bawah ni k..


                                                   Hadiah Pertama




Perfume Britney Spears for women
Bernilai RM150.00
(Jika pemenang adalah lelaki,perfume akan diubah dengan jenama untuk man)





                                                                    Hadiah Kedua




Shawl Satin
(mengikut citarasa anda)





                                                     Hadiah Ketiga
Eye Shadow Palette
Untuk lain-lain hadiah akan disenaraikan nanti ok..So sesaper yang berminat jom join yer??Mesti meriah..:D

Thursday, 8 December 2011

Bakat besar...

Assalamualaikum...
Selamat petang to all people..


Tengah ber'fesbuking' tadi terserempak dengan artikel ni..Sebenarnya dah lama tau...
Memang tak dinafikan lagi la budak ni ada bakat besar dalam bidang nyanyian..Baru darjah 4 dah pandai menyanyi..Suara seakan-akan remaja gitu..Merdu..hehee..
Tapi bukan orang Malaysia,sebaliknya orang Brunei Darussalam..Nak tengok saper budak berbakat ni?Lihat kat bawah ni ok..





Watch it out..
http://www.youtube.com/watch?v=H1pR6eAVMpw&feature=player_detailpage

Wednesday, 7 December 2011

Minggu Destini Siswa Uitm Kedah

Assalamualaikum...
Tengahari pon ada idea nak tulis entry kan..Pelik jugak budak ni..(saya laa)
Sesaje time boring nih tetiba teringat minggu destini siswa kat uitm ni.Kalau budak sekolah panggil orentasi tau..Huhuu bermacam ragam saya dapat lihat sepanjang ber'MDS' kat sini.Sepanjang masa tu jugak saya dapat kenal pelbagai kerenah orang yang tak pernah saya tengok sebelum ni.Misalnya,orang yang kita tegur tapi buat tak tahu je..(sombong betul)...Haa...Sebab pe saya cakap camtu?sebab benda tu pernah berlaku kat saya..Nak cerita panjang lebar lagi malas lahh sebab benda dah lepas,tak baik mengungkit..



Sepanjang MDS jugak saya banyak belajar perkara baru! Contohnya,,bergerak pantas seperti kartun! hahaa malawakkan..Kalaula DSLR saya ada time tu...mesti penuhh dengan gambar-gambar lucu.Tak kurang jugak maki hamun daripada akak n abang Pm(Pembantu Mahasiswa) dan jugak maki hamun daripada adik-adik MDS ni..SEbab apa??Lu pikir sendiri...


Paling tak boleh lupa...tercetus fenomena ABON(artis komedi) di kalangan adik-adik MDS.Sebabnya gara-gara seorang abang PM kami,muka die ada iras-iras ABON si artis tu..Siap der tagline 'WE WANT ABON' lagi tau..Kalau nak tahu ader adik MDS yang nakal buat page ABON PM Man lagi..Haha macam -macam betul diorang ni..Terlampau kreatif...Nak tengok page Abon tu klik sini..


Yang menariknya,bukan seorang tapi beberapa orang lagi abang PM turut dikaitkan dengan artis-artis kita..Seperti...Shahz Jaszle, Salih Yaacob,dan Azwan Ali..Perangai pon lebih kurang tau!


~Pahit manis MDS sekarang dah lepas so lepas ni saya tunggu MDS kat kolej kejururawatan pulak lah yer? Ada ke? :p


Thanks to all PM (Pembantu Mahasiswa/Mahasiswi) uitm Kedah..I will always remember u guys..:D
Kat bawah ni saya sertakan gambar abang-abang n akak-akak PM yer..
Bakhtiar Vs Salih Yaacob
Rahimi Razali a.k.a Azwan Ali
Burn a.k.a Shahz Jaszle..Yang berdiri sebelah kiri sekali..Tak jumpak gmbor dia sorang..huhuu

Abon (pm Man) Uitm Kedah
Abon Vs PM Man
Gambar saya ngan member-member tak sempat nak snap time MDS..Manakan sempat...Jalan pon macam Chibi Maruko je,,Huu..Tengok pic kat atas nih,sama kan wajah mereka? Kalau tak sama pun buat-buat nampak sama je ok?:p
Ok..Dah zuhur,,solat dulu ok...Assalamualaikum..Happy blogging ye...:D


Pssss: Mintak maap artis-artis Pm yer,,saya amik gambar tanpa kebenaran,,Bukan mengata tapi sekadar berkongsi apa yang saya dapat lihat..

Short story

Assalamualaikum...
Kai faha lu ki/kai faha lu ka semua??(berbahasa arab la pulak..)


Tak sedar,dah pukul 1 pagi..Saya x mengantuk lagi pun time ni.Kalau kat rumah mesti dah meleleh air liur basi tu..Hehee..
Saya pun dAh tak tahu nak buat apa sebenarnya..Nak tido,tak mengantuk lagi...So..berblogging je lahh...

Waahh,,minggu ni saya diberi ujian oleh Allah S.W.T..Demam tak kena tempat!
Demam+Flu+batuk..Tak larat betul...Ditambah lagi dengan kesibukan saya pada minggu terakhir di uitm ini..Banyak benda nak kena urus..


First,kena dapatkan beberapa tandatangan daripada pensyarah dan ketua-ketua jabatan..Nak berjalan tu,,memang tak larat sangat..Ditambah dengan kepanasan yang melanda uitm kedah harini,,haaa macam nak pengsan! _________Gagahkan diri je...:o


Mulanya berat hati jugak nak benti u..Tapi mungkin ini takdir saya...Lagipun,saya memang minat nak jadi nurse dari kecik lagi.Tup tup dapat tawaran..Alhamdulillah,,rezeki berlimpah ruah..Syukur kepada Allah..:D


Ok cukup je untuk hari ni..bye..huhuu Malas nak taip banyak-banyak..

P/s: Cuci kaki sebelum tido ya..:p

Monday, 28 November 2011

Half-Life Time

Assalamualaikum...Dah lama tak mengupdate blog saya ni...Sudah bersarang rupanya..Hehee..
Agak busy dengan minggu destini siswa(MDS) time baru daftar dulu..Minggu MDS yang amat memenatkan bagi saya..Tapi enjoy jugak..Hehee..Cuma tak sempat nak ambik gambar..Everything kena cepat..Macam kartun je bila time jalan n makan..



Tapi suma tu dah berakhir..Just for 4 days ..Sekarang agak busy dengan kelas..
Tapi maybe stay kat sini sementara je sebab dapat tawaran lain..:-) 

Dapat tawaran jadi cik misi from SPA..Hehee gembira tak terkata..Alhamdulillah...Allah makbulkan jugak doa saya..Nanti saper-saper yang sakit datangla jumpak saya..:D


Merapu betul kan..hehee..Kat bawah ni saya sertaakan gambar saya ngan roomate saya yang happy go lucky..:D









Haa nama diorang Hanie and Erin..Soraang lagi taakder masa saya amik gambar..Maaf eh Wani square..hehee Hanie orang kedah n erin pulak orang selangor..Bes dapat kenal diorang sebab satu kepala ngan saya..:D


Happy life time at uitm merbok,kedah..:D

Friday, 25 November 2011

Wednesday, 9 November 2011

Saya di-tag!!

Haaa...First time saya di tag tau..
Saya di tag oleh cik Annice..
Ni soalan-soalan yang ditanya..

  1. baju raya korang 5 tahun lalu warna apa??Saya dah tak ingat..Lama bebenor...:-)
  2. kalau hari cuti mandi pukol bape???Ahaks...Tau-tau sajala...awal sangat2! :p
  3. sebelum tido apa korang fikir???Pikir bf tersayang..hehee...
  4. sarapan paling best apa???Jarang amik breakfast! :p
  5. korang pandai masak tak???Bolehla...Tapi tak terrer sangat..
  6. boleh cite sikit tak pndangan korang ttg blog annice??Blog yang chumil dan ada angry birds tolong jaga blog tuh..:p
  7. bila nak kawen??Agak-agak sebelom umo 30 kot?Lol..
  8. korang suke tak pompuan yg suke kacau boy org??Mestilaa takkkkkk!!! Jaat tuu...
  9. agak2 kan bile lee jun ki nk masok meminang aku??Hee mase umo dah mencapai 50-an kot?? heheee
  10. nanti  kalo yusri ngan lisa kawen cmpem anak dowang comel kan??Takde lahh...Anak kucing saya cumillll lagi tauu..^_^
  11. korang rase soalan aku ni sume mmg busy body kan??Takda laa...Standard maaa...Very interesting..
Maaflah..saya copy je soalan tu..sebab tu tak selang!..Hee thanks cik Annice..Nanti tag banyak2 tau..saya suka..:-)

Busy time

Assalamualaikum...
Waa blog  saya dh bersarang..Dah lama tak update..Sebab saya agak sibuk sikit sekarang nih..
Ngah buat persiapan nak sambung study..
Mungkin lepas ni saya jarang nak buka blog ni kot..so takda la entri2 baru nanti.


ok daa..Doakan saya berjaya dalam bidang pengajian nih..:-)


Dan saya nk ucap terima kasih kat cik purple sebab dh buatkan banner tuk saya..:-)
Cantek!! :-)

Thursday, 3 November 2011

Alahai...

Assalamualaikum..
Kalau korang perasan mesti korang nampak iklan nuffnang aku tu kan..ahaa budak baru nak belajar buat nuffnang..
Tapi masalahnya,dah ikut suma tuto cara pasang iklan nuffnang tuh,kenapa tak menjadi erk?die naik sila semak adress and typo error ape entahla..Eden tak pahamla..


Ehem-ehem..Saper dah terror pasal cik Nuffnang ni kasi tau saya yer..


# Terima Kasih daun keladi... ^_^

Wednesday, 2 November 2011

Awesome Photography Picture

Yaa saya datang sini lagi..Korang pernah tengok picture photography tak?Amatlah ohsem! 
Nak tahu kenapa? Hanya orang yang kreatif je yang dapat hasilkan gambar-gambar yang menakjubkan ni.Dan saya pernah dengar orang kata,"kalau tak berani jangan jadi photographer".."Ala..setakat gambar kat Dataran Merdeka,tak payah berangan nak jadi photographer paling top la"..


Saya pun tak pasti apa yang mereka cuba sampaikan sebab saya bukanlah di kalangan mereka.Tapi abang saya maybe tahu coz die pun dah cuba berjinak-jinak dengan bidang ni.Hakikatnya bidang sekarang yang die ceburi jauh berbeza! Hahaa..Macam-macam minat kan..


Jom kita tengok beberapa keping gambar yang saya cari di google from National Geographic..Menakjubkan tau..:-)


Photo: Rusted prow of the R.M.S. Titanic ocean liner, in the North Atlantic.
Row of Titanic



Maid of the Mist
Horseshoes Fall Panorama


Photo: An underground pool of water illuminated by a shaft of light

           Caves Cenotes,Chichen-Itza,Mexico


Photo: Scientists study 3-D simulations of nuclear explosions
Explosion of Volcanic

Photo: Close view of a horse’s eye

                          Horse,California


Photo: Free climber
Yosemite Climber
Photo: Oxpecker clinging to side of giraffe
Oxpecker and Giraffe


Sudaa tamat cerita hari ni....Jumpa di lain waktu yer,:-)



Blog sudah berubah ..

Sumber dari En google

Haiiii
Assalamualaikum..
Hehe kelmarin saya tak sempat nak update blog..Busy sikit.So hari ni saya mula lah nak menyemak kat wall saya sendiri..:D


Korang perasan sesuatu tak? Ehemm,,pinky blog sudah tiada..Hehe saya berjaya jugak ubah template dan background saya akhirnya..Alhamdulillah..Mula-mula tu saya tersilap ubah..Akibatnya blog saya jadi tak ketahuan,,risau jugak..Takut habis hilang apa yang dah saya buat sebelum ni..


Akhirnya saya dapat adjust balik blog jadi agak ok dari sebelum ni.Korang rasa ok ke tak blog baru saya ni?Cakap.. cakap...Hehe Saya rasa ok kot..Dulu background saya warna pink so dah berubah jadi warna hitam..Nak cuba sesuatu yang baru je..^_^
Saya tukar template simple------> template .......entahlah,dah lupa.Sebenarnya dah lama cari template ni,tapi saya tak tahu nak cari kat mane.Almaklumlah,saya agak ketinggalan zaman bab2 blogging ni..ehee.. Takper, janji usaha sendiri kan.


Last sekali...
Dah takde pa pe nak tulis so..full stop kat sini dulu lah yer,,


*Suke template baru nie..:-)

Monday, 31 October 2011

Mood Hari ni

Assalamualaikum..
Hari ni mood aku tak lain tak bukan,mood lapar..Lapar bebenor laa..
Tak makan g haa..
Sebabnyer, takder orang nak belanja..huk3..
Never mind la...Lagi pun gaji  dah nak dapat dah.Maybe hari ni.Hehe yuuuhuuu...^_^





* Tunggu Mr waniQ Pulang!! Masalah dah settle..i'm happy right now..:-)

Sunday, 30 October 2011

Hairan lah!

Assalamualaikum..
Adeh! Sakit perut la pulak..Ni semua gara-gara aku tak makan pagi tadi..Dahla semalam pun tak makan..Hohoo apa nak jadi la dengan kau ni yer Wani..Hehe tak der selera nak makan sebenarnya.Sebab pe?adala..dirahsiakan..


Tu baru intro..Sebenarnya apa yang saya nak tulis ni xder da kena mengena ngan makan ke tak.


Korang pernah nampak kucing yang pregnant tak??Eheee mestila pernah kan..Tapi tu bukan persoalan dier.Aku dah lama pikir,,kenapala kucing yang sarat mengandung boleh pulak lompat dari tempat yang tinggi.Tak sakit ke?tak keguguran ke?


Kalaula ibu mengandung buat camtu alamatnya #%&*#@*&## la kan..huhu...Tak abis pikir jugak.Aku tanya korang,korang tahu tak kenapa tak jadi pa pe kat kucing tu walaupun dia lompat dari tempat yang tinggi dalam masa yang sama dia mengandung?opss..


Ok laa kalo korang tahu,kasi taw sama saya okey?Tocey ya..


P/s: Kalau la manusia (ibu mengandung) yang buat camtu sahih keguguran kan..

Patah Seribu

Assalamualaikum semua..
Haa hari ni saya 'upload'kan video lagu hasil nyanyian saya..Ahaks..Jom tengok+ dengar...Tak rugi kalau luangkan masa tengok kejap k..So..Enjoy!


Saya suka sangat-sangat suara Shilla Hamzah ni..Entah kenapa,unik n tak macam suara artis lain tau..Dahla comel+cantik..auwww....Bes jadi cam dier..Apa pun all the best akak Shilla!!

Saturday, 29 October 2011

Fizz Fairuz Pilih Irma Hasmie Jadi Isteri

Assalamualaikum..


Korang kenal tak pelakon Fizz Fairuz dan Irma Hasmie?Betul ke Fizz Fairuz pilih Irma Hasmie jadi isteri dia?Macam mana pulak hubungan Fizz Fairuz dengan Almy Nadia?Takder angin pun pokok bergoyang kan?Hurm..Saya terkejut jugakla bila baca cerita ni..Tapi nak buat camner kan,jodoh mereka..


Jap..baca bagi habis dulu ok..aha..Tapi jodoh mereka yang saya katakan tu hanyalah dalam tv je..huhu..Dah terkena kan..Mula-mula saya baca pun terkena jugak..Tengok-tengok..hanyalah lakonan semata-mata.Pelik jugak laa,,diorang takder gosip apa pun tetiba je nak kahwin..Cerita ni dah lama ditayangkan,kat tv1..Cuma saya jarang buka saluran tv1,tu yang tak tahu tu...Fizz Fairuz Pilih Irma Hasmie Jadi Isteri..


Nak tau lanjut lagi tengok bawah..Siap der sinopsis cerita lagi tau..





Mencari bidadari mengisahkan Hakim, pemuda yang berpegang kuat pada agama. Dalam usia menghampiri 30 tahun, dia masih belum berkahwin biarpun dirinya memang digilai oleh ramai wanita.

Akibat desakan ibu bapa, Hakim memberitahu yang dia sudah hilang keyakinan terhadap anak gadis zaman yang boleh menjadi isteri. Selepas dipujuk, dia menyerahkan keputusan mencari pasangan hidup kepada ibu bapanya. Mereka telah bertemu seorang guru pondok yang mempunyai anak dara yang cantik dan berakhlak tinggi.

Hakim setuju bertunang dalam masa tiga bulan dan langsung tidak mahu melihat pasangannya. Sebelum bernikah, bapa pengantin perempuan memberitahu Hakim yang anak gadisnya pekak, bisu dan buta. Hakim terkejut dan memandang kepada ibu dan bapanya lalu memberitahu bakal bapa mentuanya bahawa dia yakin dengan pilihan ibu dan bapanya.

Selepas bernikah bapa mentuanya meminta dia pergi mendapatkan isteri di dalam bilik untuk melihat dan menyarung cincin perkahwinan. Hakim terkejut isteri yang dikatakan buta itu tidak buta atau mengalami sebarang kecacatan lain. Apakah rahsia yang disembunyikan mereka? Adakah isterinya benar-benar bisu, pekak dan buta atau pun kenyataan itu hanya sekadar mahu menguji sejauh mana kepercayaan Hakim terhadap jodoh?

Telefilem Mencari Bidadari turut dibintangi oleh Fathil Dani, Razali Buyong dan Rose Iskandar bakal disiarkan pada jam 10.30 pagi menerusi saluran TV1. Selamat menonton!

Thursday, 27 October 2011

"2nd Giveaway by cik purple | My birthday wishes



Hai u'olls..Cp (cik purple) ada invite saya sertai segmen dia..Saya sebenarnya tak pernah sertai mana-mana segmen sebelum ni..sebab tak tahu nak buat cmner..Ni saya try ok..Kalau salah Cp tolong gitau yer..:-(


Saya tag orang  ni yer..
Aieda(cik solehah digantikan sebab xder fb..)
Cikelyana


Nak join macam saya klik sini

Gabok is Pregnant!!

Salam...
Hehe lepas satu,satu g entri yang saya update..
Mesti korang tertanya-tanya Gabok tu amende la kan?
Ehehee..sebenarnya gabok tu kucing saya..Nak tahu rupa Gabok? Tengok kat bawah ni..:-)


My Pussy Cat


Nak tengok lagi?Tengok bawah lagi...

Kucing ni x malu..
Saya tak tahu la pulak dah berapa bulan coz Gabok tak bagitau pun,Surprise katanya..Ahakss..Kalo boleh,saya semua anak dia boy,tak mau girl...
Sebabnya payah nak jaga girl.Senang pregnant..Alah saya dibuatnyer..

N..Nama anak-anak Gabok, saya nak letak nama boy,boboi dan boboboi !!
Eh,, macam kartun boboboi pulak yer?hehe..bukan apa,cuma senang sikit nak ingat.Nak letak nama cantik-cantik  macam Tom (cruise), Bradd(pitt), Justin(Timberlake) nanti kucing tembam sebelah rumah jeles lak sebab dia tak boleh pregnant..(kucing jantan) hahaa...

Okey..setakat ni dulu yer..Nanti Gabok dah Pregnant saya gitau korang yer..^_^

P/s: Tengah fikir,saya sambung study nanti saper yang nak tolong jaga buah hati saya ni??:p