Orang Yang Saya Sayang Sangat!

Meh Singgah Blog Saya!!Komen banyak-banyak tau..terima kasih..Datang lagi yer..^_^

Thursday, 18 August 2011

Tips Motivasi Ckit Yer...

wahh sedapnyer cupcake ni kan..yummyy...manis,lazat dan berkrim.begitu jugak dengan kehidupan kita.Mesti seronok kalau kehidupan kita macam cupcake ni kan?Kemanisan menambahkan rasa asam garam dalam kehidupan kita.Walau sehebat  dan setinggi mana pun kehidupan kita,jika xder kemanisan dalam kehidupan itu,pasti hambar.So saya sediakan ckit-ckit tips untu anda semua..enjoy reading it ya..

SAJIAN GULA-GULA KEHIDUPAN
           SECAMcA kEMAAFaN
 Walau sebanyak mana pun seseorang tu melakukan kesalahan,pasti ada kebaikan yang dilakukannya.JaDi ambillah yang positf tu dan tinggalkan yang negatif supaya hati kita lembut untuk memaafkannya.

     SECUbIT sENyuMAN
Dengan senyuman jugak boleh membuatkan hidup kita ceria tau..kalau nak tahu,ada satu fakta menyatakan senyuman membuatkan kita akan lebih kelihatan muda daripada usia yang sebenar..jadi banyakkan lah senyum yer!

           SetangKai KeYakiNan DiRi
Percaya atau tak,tanpa keyakinan kehidupan akan menjadi hambar.Tanpa keyakinan kita mesti malu nan berhadapan ngan orang kan.Sesetengah faktor ialah kekurangan diri sendiri.Ketahuilah tiada orang yang sempurna atas muka bumi ni.

           SeGengGam TekAd dAn Azam
Dengan azam,pasti kita akan lebih bersemangat untuk jalani kehidupan seterusnya menjadi orang yang punya matlamat dan kehidupan yang lebih teratur.

           HoRmaT-MenGHorMati 
           SecukuP raSa
Kehidupan akan menjadi lebih manis apabila kita menghormati orang di sekeliling kita.tak kira muda atau tua.Sesudah itu,kisar bersama sifat ringan tulang dan hasilnya,kehidupan harmoni sudah sedia menanti kita.

                                         sElamat menCuBa tau....