Orang Yang Saya Sayang Sangat!

Meh Singgah Blog Saya!!Komen banyak-banyak tau..terima kasih..Datang lagi yer..^_^

Wednesday, 21 September 2011

Sajer nak kongsi..

Assalamualaikum kawan-kawan n all readers ..

http://www.smileycodes.infoHaa lapar betul time ni sebab time makan.
Masa taip entri ni aku ngah makan taw..huhuu Lapar terrsangat!!
So hari ni aku nak citer tentang apa yang aku dah baca.Ni tuk pengetahuan korang gak..Dah,,tak maw citer panjang2..


Masa aku tengah belek-belek surat khabar beberapa hari lepas,der satu statement ni yang agak menarik perhatian aku.Sekali pandang ingatkan cerita apa,tapi dua kali pandang taw ni kata2 pujangga dari Mahatma Gandhi.Nampak simple tapi maknanya tu cukup mendalam (bagi sesaper reti baca ayat tersirat jer)Ni ayat dia, 


'Ada dua titis air mata mengalir di sebuah sungai.Satu titits air mata itu menyapa air mata yang satu lagi. 
http://www.smileycodes.info 


"Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi kehilangannya." Siapa kamu pula? Jawab titis air mata kedua itu," Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu saja".





Haa moral value yang der kat sini..Pikir-pikirkanla yer..
Mustahil la korang tak tahu..hehee

2 comments:

yusuflaili said...

Salam kenal;
jadi jgn buang air mata sebarangan..jgn nangis pada pekara yang tidak sepatutnya...

SiTi Nurwani Binti Yusoff said...

Haha Betul tu..Faham ke maksudnyer,